Annons
Nyheter
Skyddsombuden vid vårdföretaget Attendo kundval i Ulricehamn har vänt sig med en anmälan till arbetsgivaren gällande arbetsmiljön hos en av brukarna.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2014

Det är en begäran om snabba åtgärder som efterfrågas, i enlighet med arbetsmiljölagen.

Skyddsombudet kräver att arbetsplatsen, i det här fallet brukarens hem, ska vara trygg och säker. Personalen ska slippa hot och slippa blir kränkta eller oskyldigt anklagade för att inte ha skött sitt jobb, skriver de och fortsätter:

Annons

”Man ska inte behöva ha ont i magen när man går till sitt arbete”, skriver skyddsombuden.

Begäran lämnades in i slutet av september.

– Vi vidtagit de åtgärder vi kan för att förbättra situationen för de anställda så långt det är möjligt, säger Gun-Britt Wedemalm, verksamhetschef för Attendo i Ulricehamn.

– Det handlar om information till brukaren utifrån den handlingsplan som finns. Många samtal med personalen i grupp och enskilt för stöd i ärendet. För de som vill är det tillåtet att åka två och man har lov från arbetsgivaren att kunna gå ifrån arbetsplatsen om man känner sig kränkt eller vid hot av något slag. Det är heller ingen som tvingas att åka på detta uppdrag, endast de som själva vill.

Attendo kundval i Ulricehamn är ett företag som inom ramen för det fria vårdvalet (LOV, lagen om valfrihetssystem) erbjuder hemtjänst i Ulricehamns kommun.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons