Annons
Nyheter

HD tar inte upp dom för barnvåldtäkt

Den ulricehamnare i 20-årsåldern som i somras dömdes för grov våldtäkt mot barn valde att överklaga till Högsta domstolen. Nu har HD fattat beslut om att inte ge prövningstillstånd.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2013

I april i år ska mannen ha lockat med sig tre barn till en lägenhet i Ulricehamn och där tvingat dem till sexuella handlingar.

Domen från Borås tingsrätt överklagades till hovrätten som skärpte mannens straff till fyra år och sex månaders fängelse och totalt runt 450 000 kronor i skadestånd. Efter ytterligare en överklagan har nu alltså Högsta domstolen valt att inte ge prövningstillstånd. Därmed står Hovrättens avgörande fast.

Annons

Mannen förnekar brott och anser att han är oskyldigt dömd. I klagandet skrev hans advokat att Högsta domstolen bör pröva fallet eftersom det föreligger prejudikatsintresse.

David Isefjord/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons