Annons
Nyheter

Här ges klartecken för motorväg

Under torsdagsförmiddagen kom det efterlängtade beskedet från regeringen - R40 förbi Ulricehamn ska byggas om till motorväg.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2012
Kommunalrådet Lars Holmin får beskedet att det nu är grönt ljus för utbyggnad av sträckan Dållebo-Hester till motorväg. Mattias Josefsson och Nuab:s vd Jan-Eric Boström stämmer in i glädjen.
Kommunalrådet Lars Holmin får beskedet att det nu är grönt ljus för utbyggnad av sträckan Dållebo-Hester till motorväg. Mattias Josefsson och Nuab:s vd Jan-Eric Boström stämmer in i glädjen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var glada miner då beskedet lämnades från regeringen strax efter klockan elva på torsdagsförmiddagen.

– Jäkla, vad skönt! utbrast kommunalrådet Lars Holmin (M) efter att via mobil fått beskedet från regeringen.

Annons

Oppositionsrådet Mattias Josefsson (S) stämde in i glädjen och konstaterade att det var är ett oerhört viktigt besked som nu lämnats, för kommunens utveckling.

Regeringsbeslutet innebär att man avslår överklagandet mot utbyggnad av den aktuella sträckan till motorväg. Det innebär att det nu inte längre finns några hinder från att vägbygget kommer igång.

Enligt Trafikverket kan den nya motorvägssträckan Dållebo-Hester stå klar färdig för trafik 2015.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons