Annons
Nyheter
Nu är det klart vem som blir ny verksamhetschef för miljö- och samhällsbyggnad. Sebastian Olofsson, i dag funktionschef i Tranemo kommun, tar över rodret.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2014

Tjänsten som chef för kommunens miljö- och samhällsbyggnadsverksamhet är vakant sedan Therése Evertsdotter-Staaf slutade i mitten av januari. Rekryteringen av hennes efterträdare har pågått en tid och i veckan offentliggjordes det vem som ska ta över efter henne.

Sebastian Olofsson, 29-åring från Tranemo men bosatt i Borås, tillträder tjänsten efter påsk. Fram till dess är Johan Hallman, enhetschef samhällsutveckling, tillförordnad verksamhetschef.

Annons

Sebastian Olofsson arbetar i dag som funktionschef på service- och näringslivssektionen i Tranemo kommun. Fram till september förra året, innan Ulricehamn och Tranemo inledde sin samverkan kring miljö- och byggverksamheten, var han både kanslichef och miljö- och byggchef. Han har också arbetat mycket tillsammans med Ulricehamns kommuns tidigare miljö- och samhällsbyggnadschef Therése Evertsdotter-Staaf.

– Utöver att Sebastian Olofsson kan sakfrågorna och gärna arbetar med utvecklingsfrågor, har han erkänt goda ledaregenskaper. Jag är mycket nöjd med att vi har knutit honom och hans kompetenser till vår organisation, säger Ulricehamns kommunchef Karl-Erik Claesson.??

Sebastian Olofsson är jurist, och har arbetat som sådan i Borås. Samtidigt jobbade han extra med tillsynsärenden. Till Tranemo kommun kom han för två år sedan. Men snart är det alltså Ulricehamn som gäller.

– Jag ser det som en stor utmaning att få jobba i en så expansiv kommun som Ulricehamn och jag tror att jag har mycket att bidra med i den kommungemensamma organisationen för miljö- och byggfrågor och även i myndighetsfrågor. Det känns inspirerande och som ett naturligt steg efter beslutet om samarbetet mellan Ulricehamn och Tranemo, säger han.

Bo Högborn

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons