Annons
Nyheter

Håller öppet för nya vägen

Ulricehamns kommun anser att tillräcklig hänsyn tagits för en trafiksäker förbindelse mellan Vist och väg 46.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011

Vid senaste kommunfullmäktige svarade kommunalrådet Lars Holmin på frågan om frågan ny väg i Vist.

I sitt svar säger han att Trafikverket planerar att bygga om den sneda korsningen mellan befintliga Vistaforsvägen och väg 46 för att få en mer trafiksäker lösning där.

Annons

Kommunen å sin sida ansvarar enligt avtal för att bygga ut gång- och cykelvägen längs väg 46. Detta bedöms kunna ske 2013.

Det ursprungliga vägförslaget om helt ny förbindelse mellan Vist och väg 46 finns kvar i fördjupad översiktsplan.

– Denna väg får kommunen ta ställning till senast i samband med att detaljplan för verksamheterna runt Ulricehamnsmotet tas fram, skriver Lars Holmin.

– Vad jag kan förstå ville man inte att detta skulle lägga hinder för arbetet med R40. Den info som jag har är att vägen skall tas med i det kommande detaljplanearbetet för området.

Genom att trafiksäkra korsningen vid 46:an har tillräcklig hänsyn tagits till dem som använder vägen, svarar Lars Holmin.

Han hänvisar till Trafikverkets beräkningar som visar att trafikmängden på Vistaforsvägen väntas minska kraftigt då vägen stängs av på grund av motorvägsbygget.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons