Annons
Nyheter

Häftig brand vid Köttkullasjön

Under söndagskvällen brann en byggnad ned till grunden på den gamla sågverkstomten vid Köttkullasjön.
Brandorsaken är oklar.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013
Foto: 
Byggnaden gick inte att rädda.
Byggnaden gick inte att rädda.Foto: 

Det var en större ladugårdsliknande byggnad på området väster om Köttkullasjön som började brinna mellan klockan 18 och 19 på söndagskvällen. Byggnaden, som innehöll flis och spån, blev snabbt övertänd och gick inte att rädda. När räddningstjänsten kom till platsen slog höga lågor ut från byggnaden.

Det fanns risk att branden skulle sprida sig till närliggande fastigheter och räddningstjänsten på plats koncentrerade sig på att förhindra detta.

Annons

På måndagsmorgonen fick räddningstjänsten återvända till platsen eftersom elden fått nytt liv i ett par halmbalar. Halmbalarna blötlades för att elden skulle dö ut.

Polisen ska nu göra en teknisk undersökning för att utreda brandorsaken. Det har tidigare förekommit att spån och flis självantänt i större lager eller magasin.

Ingen person har kommit till skada vid branden.

Henrik Erickson/Lisa Jalakas

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons