Annons
Nyheter

GunnarHellmuth har röstat sedan 30-talet

Sedan den 7 maj har det varit möjligt att förtidsrösta i valet till Europaparlamentet, och en som utnyttjat den möjligheten är Gunnar Hellmuth, 102 år.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2014
Foto: 

Gunnar Hellmuth är ulricehamnare sedan ett tiotal år men kommer ursprungligen från Blekinge. Han har en bakgrund bland mycket annat som egen företagare i leksaksbranschen.

Under måndagseftermiddagen var han alltså i Stadshuset och la sin röst.

Annons

Sin rösträtt har han använt troget sedan han fick rösträtt på 30-talet. Han började alltså rösta vid en tid då Adolf Hitler utnämndes till rikskansler i Tyskland, Mahatma Gandhi hungerstrejkade i Indien och Ernst Wigfors var finansminister i Sverige.

Har du röstat vid varje val?

– Ja, jag kan inte minnas något annat. Det har inte funnits någon anledning att inte rösta.

Det är alltså möjligt att förtidsrösta i Stadshusets entréhall fram till valet. Det går också att rösta vid kommunens valbuss. Öppettider och turlista finns bland annat på kommunens hemsida.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons