Annons
Nyheter

Guideföreningens kläder fick fötter under morgonvandring

I samband med en stadsvandring för skolelever under måndagen tog någon en kasse med historiska kläder i Ulricehamns centrum. Kläder som är betydelsefulla för guideföreningen.
Ulricehamn • Publicerad 24 maj 2021
Bland annat en röd mantel fanns i den kasse som sannolikt stals i Ulricehamns centrum under måndagsmorgonen. Guideföreningen ser gärna att de som rör sig i Ulricehamn håller lite utkik efter de historiska kläderna. Arkivbild.
Bland annat en röd mantel fanns i den kasse som sannolikt stals i Ulricehamns centrum under måndagsmorgonen. Guideföreningen ser gärna att de som rör sig i Ulricehamn håller lite utkik efter de historiska kläderna. Arkivbild.Foto: Lovisa Hansson

Det var tidigt på måndagsmorgonen som Ann-Margret Hilding och Lisbeth Rosén från Ulricehamns guideförening skulle hålla i en historisk stadsvandring för årskurs 1 och 2. Som många gånger tidigare placerades ett klädbyte ut i gränden mellan Storgatan och Ica-huset. Den här gången fick kassen fötter.

– Det finns inget annat alternativ än att någon tagit med sig påsen. Det känns sorgligt för oss som jobbar med det här. Kläderna har inget stort ekonomiskt värde men de betyder mycket för berättelsen om Ulricehamns historia, säger Ann-Margret Hilding.

Annons

Den svartvita kassen av lite grövre plastmaterial innehöll bland annat en röd mantel, en krona och en peruk. Saker som varit med i många år när guideföreningen berättat om Ulricehamns centrum genom århundradena.

– Vi skulle jättegärna vilja ha tillbaka de här grejerna. Den som rör sig i Ulricehamn får gärna hålla lite utkik. Det kan ju vara så att den som tagit kassen inser att värdet inte var så stort och slänger grejerna, säger Ann-Margret Hilding.

Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons