Annons
Nyheter

Grönahög bullade upp

Sju sorters kakor räcker inte när hembygdsföreningen i Grönahög bjuder till fest. Helgens sommarcafé var välbesökt.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2011
Många kakor, och många besökare, fanns i Grönahög i söndags eftermiddag. Bland andra Anna-Greta Vitalisdotter och Per-Ola Carlsson längst bort i bild.
Många kakor, och många besökare, fanns i Grönahög i söndags eftermiddag. Bland andra Anna-Greta Vitalisdotter och Per-Ola Carlsson längst bort i bild.Foto: Henrik Erickson

Det har blivit något av en tradition nu. Sommarcaféet vid hembygdsstugorna i Grönahög i början av augusti.

– Vi har enats om att det är en åtta-tio år vi har anordnat det här nu, säger Carina Hultin som var den som höll i trådarna i år.

Annons

Upplägget är att alla damer med någon anknytning till hembygdsföreningen bakar och alla bakverk samlas sedan till en stor kakbuffé. Här fanns i söndags tårtor, bakelser, sockerringar, bullar och rulltårtor av flera sorter.

– Att folk kommer ihop och får prata lite är det viktigaste. Tidigare hade vi underhållning också men den har vi hoppat över. Vi märkte att de som kommer hellre pratar än lyssnar, säger Ulrika Hultin.

I år blev det någon form av besöksrekord. De 120 stolarna tog raskt slut och efter att soffplatserna också gått åt så fick det bli lite skiftätande.

– Verkligen lyckat. Synd bara att det kom en rejäl regnskur innan så att vi var tvungna att flytta in i bygdegården, säger Ulrika Hultin.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons