Annons
Nyheter
Götessons flyttar hela verksamheten – huvudkontor och lager – från Dalstorp till Rönnåsens industriområde i Ulricehamn. Samtliga anställda flyttar med till det 5 000 kvadratmeter stora nybygget.
Nyheter • Publicerad 20 november 2013

Att Götessons Industri AB, som tillverkar produkter för kontor och andra arbetsplatser, har haft långt gångna planer på att lämna Dalstorp för det nya industriområdet Rönnåsen har varit känt länge och man har också haft en reservation på en av tomterna. I förra veckan skrevs avtal för köp av området som ligger granne åt öster med AP&T.

Inflyttning beräknas ske någon gång under 2015.

Annons

Götessons VD och delägare, Johan Götesson, är glad över att affären nu är klar:

– Vi ser det här som mycket positivt med tanke på logistiken, läget och inte minst skyltläget mot nya motorvägen. Det här blir en nytändning i företaget, säger han.

Götessons har i dag 33 anställda, snart 34, och räknar med att utöka med ytterligare en handfull under 2014.

De anställda är informerade om flytten och samtliga kommer att följa med till det nya bygget.

– Vi har många anställda i eller i närheten av Ulricehamn, Borås och Jönköping och som kommer att få kortare väg till jobbet, säger Johan Götesson.

De senaste åren har Götessons omsättning ökat kraftigt – från 44 miljoner 2009 till 135 miljoner i år.

– Lönsamheten är stabil och växande. Vi blev nyligen nominerade till ett av Sveriges Gasellföretag och det är jag stolt över.

Bakom Götessons framgångar ligger bland annat utvecklandet av ett nytt sätt att tillverka textila bordsskärmar, en idé Johan Götesson fick inspriration till under ett mässbesök i London och som blivit en stor försäljningssuccé.

Exporten svarar i dag för mer än halva omsättningen med Norge som största marknad. Under 2012 sålde företaget till 34 länder. Just nu är det en hårdsatsning på den enorma tyska marknaden som är aktuell.

– Branschen som helhet har gått ned tio procent, vi har gått upp 20, säger Johan Götesson, som berättar att företaget i dagarna slutfört en av sina största affärer någonsin, dock utan att avslöja mer än så.

Bo Högborn

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons