Annons
Nyheter

Göteborgssymfonikerna besöker Ulricehamn

Nu på fredag gör Göteborgs symfoniker ett nytt försök att spela på äldreboenden i Ulricehamn.
– Jättebra om de äldre kan få lite underhållning.
Ulricehamn • Publicerad 10 augusti 2020 • Uppdaterad 12 augusti 2020
Riktigt så här blir det inte utanför Ulricehamns äldreboenden, men en stråkkvartett från Göteborgs symfoniker kommer att uppträda för de äldre utomhus.
Riktigt så här blir det inte utanför Ulricehamns äldreboenden, men en stråkkvartett från Göteborgs symfoniker kommer att uppträda för de äldre utomhus.Foto: Håkan Röjder

Redan i våras när coronapandemin slog till hörde Göteborgs symfoniker av sig till Ulricehamns kommun och frågade om en av deras ensembler fick komma och spela utanför kommunens äldreboenden. Kommunen tackade genast ja, men på det utsatta datumet vräkte regnet ner och spelningen fick tyvärr ställas in.

Nu görs ett nytt försök, så på fredag kommer en stråkkvartett från orkestern att uppträda utomhus vid äldreboendena Gläntan, Solrosen och Hökerumsgården. För kommunen är besöket mer än välkommet.

Annons

– Särskilt för de äldre som är så isolerade, det är jättebra om de kan få lite underhållning ändå, säger Victoria Klaiber Svensson, kulturstrateg på kommunen.

Konserterna kommer att äga rum på Gläntan klockan 10:30, Solrosen 11:40 och Hökerumsgården klockan 14:00.

Lydia LyckelidSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons