Annons
Nyheter

Golvet i nya UIF-stugan har rest sig

Under semestern upptäcktes att golvet i UIF:s nya stuga rest sig på två ställen. Ännu vet man inte varifrån fukten kommer.
Nyheter • Publicerad 15 augusti 2011

Att golvet rest sig har inget med det senaste dagarnas idoga regnande att göra för problemet upptäcktes redan i början av juli. Varken Sune Carlbohm, vd för Byggarvid, entreprenör för bygget, eller Håkan Kannius, ordförande i UIF, kan säga något om orsakerna till skadan.

– Nä, vi håller på att utreda. Vi har provborrat i plattan men behöver invänta svar. Alla tekniker hos Anticimex som sköter det där åt oss är inte tillbaka från semestern ännu, säger Sune Carlbohm.

Annons

Han hoppas kunna ge bättre besked i nästa vecka och vill inte spekulera alls över eventuella orsaker.

– Det här får vi prioritera naturligtvis. Det berör väldigt många, säger han.

Den nya stugan, belägen mitt i området för nya idrottsplats Lassalyckan, är en investering på mellan sju och åtta miljoner kronor. Kostnaden för eventuella fuktskador kommer inte att belasta UIF utan blir något som Byggarvid får ta.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons