Annons
Nyheter

Godsmagasinet värt att bevara

Godsmagasinet i Timmele är värt att bevara, enligt kulturen i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 21 november 2011

Det är miljö- och samhällsbyggnadskontoret som bett om ett yttrande över byggnaden. Det för att få fram underlag till att senare kunna ta ställning till vad som ska hända med huset.

I dag är det Ulricehamns kommun som äger huset. Under en tid har det varit uthyrt.

Annons

Enligt Lisa Jensen, kultursekreterare i Ulricehamns kommun, råder det ingen tvekan om att huset är värt att bevara. Hon konstaterar att Godsmagasinet finns med i kommunens bevarandeprogram för kulturhistoriskt värdefulla byggnader.

Karin Lundberg på Västarvet har yttrat sig i frågan. Hon framhåller att godsmagasinet har ett kulturhistoriskt värde, både som enskilt objekt och som en del av miljön runt stationshuset.

Enligt Karin Lundberg har godsmagasin försvunnit i en rasande takt i och med att banverket sålt ut sina fastigheter. Därför är det viktigt att bevara dem som ännu finns kvar.

Godsmagasinet uppfördes på 1920-talet, i trä och med faluröd fjällpanel.

Frågan om vad som ska göras med Godsmagasinet ligger för närvarande hos Miljö- och samhällsbyggnad.

Där kommer en kostnadsberäkning att göras, dels för alternativet att behålla och rusta upp huset, dels för vad det skulle kosta att riva huset. Eventuellt kan andra alternativa lösningar finnas. Då frågan är färdigberedd kan det bli ett ärende för kommunstyrelsen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons