Annons
Nyheter

Ger julklappar från okända välgörare

Cityföreningen och Svenska kyrkan i Ulricehamn ska samla in julklappar som sedan delas ut till dem som inte har råd att köpa till sina barn och ungdomar.
Nyheter • Publicerad 23 november 2013

Det blir den 1 advent i samband med Cityföreningens julparad, som insamlingen genomförs.

En vagn kommer då att ställas upp på Stora torget i Ulricehamn. Där kan de som vill, bidra till insamlingen genom att skänka inslagna julklappar. Det ska vara klappar till ett värde av cirka 100 kronor, anpassade för barn i alla åldrar upp till 17–18 år.

Annons

För att gåvorna ska hamna rätt, vill arrangörerna att de märks med innehåll samt lämplig gåvomottagare. Givandet sker under anonymitet.

– Men vi som arrangerar kommer att finnas på plats för att ta emot julklapparna. Samtidigt får vi då möjlighet att tacka för gåvorna, berättar Caroline Säverot, som jobbar med projektet inom Cityföreningens julgrupp.

Inlämnade julklappar kommer därefter att sorteras i Församlingsgården för att veckan före jul delas ut till behövande i kommunen.

– Jag hoppas att det ska bli uppmärksammat, att de som vill tar chansen att hjälpa behövande. Särskilt hoppas vi att barn ser detta som en möjlighet, att även tycka att det är roligt att ge och inte bara få julklappar, säger Caroline Säverot.

Även Kerstin Svensson, diakon i Svenska kyrkan Ulricehamn, hoppas att barn och unga engagerar sig i projektet.

– Temat skulle kunna vara ”från barn till barn med önskan om en god jul”. Värdet ligger ju inte minst i att få möjlighet att göra något gott för andra. Man kan prata med sina barn ”som har materiellt överflöd”, att så är det inte för alla. Att vi behöver växta i solidaritet för att det har ett djupt värde på flera sätt, säger Kerstin Svensson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons