Annons
Nyheter

Ge ungdomarna fler chanser på scenen

– Ett bottennapp är bättre än inget bottennapp alls...
Nä, Ulf Svensson som framförde repliken på Kabarevy, så dåligt var det inte alls. Faktiskt den bästa av de tre Ulricehamnsrevyer som spelats de senaste åren.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2010
Jonathan Albrektsson tillsammans med Linda Skogholm och Isabel Sörling,
Jonathan Albrektsson tillsammans med Linda Skogholm och Isabel Sörling,Foto: 
Gustav Isaksson som en av tre Elvisfigurer på Folkans scen.
Gustav Isaksson som en av tre Elvisfigurer på Folkans scen.Foto: 
Dragare
DragareFoto: 
Sängkammarpoltik i äldrevården gestaltat av Inger Svahn Skogholm, Jonathan Albrektsson, Lars Olof Lindgren.
Sängkammarpoltik i äldrevården gestaltat av Inger Svahn Skogholm, Jonathan Albrektsson, Lars Olof Lindgren.Foto: 
Första daten med Inger Svahn Skogholm fick Ulf Svensson att slicka sig om munnen.
Första daten med Inger Svahn Skogholm fick Ulf Svensson att slicka sig om munnen.Foto: 

UT TYCKER

Kabarevy körde sina fyra planerade föreställningar i helgen och även om det inte var fullsatt så blev publiktillströmningen bättre än vad de förhandssålda biljetterna till en början indikerade. Sista föreställning var så gott som fullsatt.

Annons

Som utlovat blev det en blandad nummerrevy där en del material skrivits av Ingvor Carlander och Ulf Svensson och en del där man köpt in texter från andra revyer.

Texterna var genomgående bra, med framförandet höll växlande kvalitet. Genomgående bäst i sina roller var utan någon som helst tvekan Inger Svahn Skogholm, som både förmådde spela kärlekskrank tonåring, politiker under täcket och sin snart traditionella gumma.

Ingvor Carlander är också habil och säker på sina texter och Jonathan Albrektsson har ensemblens säkraste och bästa kroppsspråk.

Överlag så står den ungdomliga delen av sällskapet för bra och underhållande prestationer. Deras sång och danskonster, inte minst i medleyframförandena av Michael Jackson och Elvis Presleynumren, var höjdpunkter i föreställningen.

Annars var det som det ska vara i en lokalrevy, ett häcklande av lokala politiker och kändisar i kombination med under året inträffade händelser.

Om man ska nämna några enskilda nummer som stack ut extra, får det bli Första daten med Inger Svahn Skogholm och Ulf Svensson samt spökrösterna från Jonathan Albrektsson och Isabel Sörling. Men även numret om att Politiker blir också gamla, där de lokala makthavarna spelade under täcket med varandra i sjukhusmiljö, höll bra klass.

Ett tips till nästa år; Släpp fram ungdomarna i ensemblen än mer – och låt Robert Grünning underhålla när nästa scen görs klar, Att tänka på för publiken; Lika lite som man går till Vistavallen för att få se allsvensk klass så ska man bedöma lokalrevy utifrån dess förutsättningar.

Ulricehamnsrevyn, fyra föreställningar på Folkets Hus.

Skådespelare: Inger Svahn Skogholm, Lars Olof Lindgren, Ingvor Carlander, Ulf Svensson, Jonathan Albrektsson, Isabel Sörling, Ellinor Johansson, Krista Chittem, Linda Skogholm, Tora Hyllstam, Maja Andersson, Gustav Isaksson, Rafael Lara.

Musik: Robert Grünning, Daniel Nilsson-Mäki. Anton Davidsson

Ljus: Stellan Bruhn.

Ljud: Ingemar Basth

Sufflös: Anna Jakobsson

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons