Annons
Nyheter

Günther bakar kronprinsessans tårta

I dag kan det avslöjas. Ulricehamns mest prisade konditor, Günther Koerffer, är en av dem som ska baka kronprinsessan Victorias bröllopstårta.
Nyheter • Publicerad 9 april 2010

Grattis! Hur känns det?

– Vi är naturligtvis jättestolta över att få göra den. Det visar att även en liten konditor i en liten stad som Ulricehamn kan få äran. Många av mina kollegor på de fina bagerierna i Stockholm är nog inte så glada just nu; de var helt övertygade om att någon av dem skulle få baka tårtan. Men tji fick de!

Annons

Vad kan du berätta mer?

– Att jag från första början fick övertyga bröllopsplanerarna om att det behövdes en tårta till bröllopet. De tyckte inte det fanns tid att skära upp tårta till alla gäster, men jag sa, att det löser vi. De tyckte vi kunde göra bakelser. Men det tyckte inte jag. Och kronprinsessan själv ville gärna ha en tårta.

Och mer?

– Jag har satt samman en grupp på fyra konditorer (samtliga tidigare vinnare av utmärkelsen Årets konditor) som är med i en arbetsgrupp som tagit fram olika förslag. Det är vi fem som ska samarbeta om bröllopstårtan. Och att jag har träffat brudparet ett antal gånger då de fått smaka på olika tårtor.

Hur gick det då?

– Efter ett antal träffar har jag fått så pass många ledtrådar om vad de vill ha, att jag kunnat ta fram två olika förslag till – en fruktig variant och en chokladvariant.

Vilken valde de?

– Vilken tårta det blev får jag ine avslöja. Och receptet får du vänta på till efter bröllopet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons