Annons
Nyheter

Gällstadelever hjälper barn på Filippinerna

En enda krona kan göra skillnad för barnen i Filippinerna. Därför samlar elever på Gällstad skola in pengar till tyfonens offer.
Nyheter • Publicerad 16 november 2013
Johan Gustafsson på Ica Anders passar på att stoppa i en slant innan han kedjar fast bössan vid kassan inför 19 stolta tredjeklassare.FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Johan Gustafsson på Ica Anders passar på att stoppa i en slant innan han kedjar fast bössan vid kassan inför 19 stolta tredjeklassare.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 
Alvin Gräsberg (i turkos jacka i mitten) fick idén till insamlingen efter att han hade googlat fram information om naturkatastrofen i Filippinerna. Linnea Tagesson (i röd jacka bredvid) och övriga klasskamrater nappade på förslaget.
Alvin Gräsberg (i turkos jacka i mitten) fick idén till insamlingen efter att han hade googlat fram information om naturkatastrofen i Filippinerna. Linnea Tagesson (i röd jacka bredvid) och övriga klasskamrater nappade på förslaget.Foto: 

Initiativet kom från eleverna själva. Alvin Gräsberg i klass tre på skolan berättar att hans mamma hörde om tyfonen på radio och pratade med honom om naturkatastrofen. Alvin googlade fram egen information och kom sedan med förslaget att hans klass skulle samla in pengar för att hjälpa barn som kanske saknar både bostad och sin familj. En krona kan hjälpa den som saknar allt, har han lärt sig.

Hans klasskompis Linnea Tagesson är en av många som hakade på idén.

Annons

– Vi tycker synd om dem. De kanske har tappat bort sina föräldrar och en del har ingenting, säger hon.

Med hjälp av lärarna Jessica Norén och Susanne Gustafsson skaffade eleverna en insamlingsbössa med bilder från katastrofen. I går förmiddags tågade 19 förväntansfulla tredjeklassare till Ica Anders där Johan Gustafsson tog emot. Johan lade i en sedel, kedjade fast bössan vid kassan och berömde klassen.

– Det är jättebra att ni engagerar er!

Pengarna som samlas in kommer att skänkas vidare till Rädda barnen.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons