Annons
Nyheter

Fyra budgetförslag möjligt i fullmäktige

Tre budgetförslag, kanske fyra. Så ser det ut inför fullmäktiges budgetmangling.
Nyheter • Publicerad 12 september 2013

Förra veckan presenterade den styrande borgerliga minoriteten sitt förslag till budget för nästa år. Övriga partier fick se det vid sittande bord, under kommunstyrelsens sammanträde, och hade varken synpunkter eller egna förslag att lägga fram.

Även efteråt har det varit sparsamt med kommentarer. Det är egentligen bara Socialdemokraterna som offentligt har reagerat på minoritetens budget.

Annons

Som det ser ut i dag kommer fullmäktige att ha tre, kanske fyra budgetförslag att ta ställning till:

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ska lägga fram en gemensam budget, som presenteras nästa vecka.

Centerpartiet ska ta ställning till om partiet ska gå ut med ett eget budgetförslag vid nästa veckas styrelsemöte. Det mesta pekar på att det blir en egen C-budget.

Miljöpartiet funderar på en egen budget, men det beror på om partiet hinner att få fram ett förslag i tid, vilket inte alls är säkert.

Trepartialliansen måste få stöd av S+V eller C för att få igenom sin årsbudget. Vart M+FP+KD vänder sig i första hand återstår att se. Förra gången det begav sig blickade de åt vänster och den budget som fullmäktige klubbade var en kompromisslösning, som oppositionen kunde skriva under på efter vissa borgerliga eftergifter.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons