Annons
Nyheter

Full fart på friidrottsmästerskap

Same procedure as last year. På skolmästerskapen i friidrott är det traditionen som styr. I går var det Ulricehamnsskolornas tur.
Nyheter • Publicerad 29 september 2010
60 meter för 6:e klassare. Axel Collin Ulrikaskolan, Jonas Josefsson Montessori, Andree Faundes Ulrikaskolan och Joel Bengs Ulrikaskolan. Jonas var den som gick vidare till semifinal.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

60 meter, längdhopp, höjdhopp och kula. Både elever och de nyfikna föräldrar som sökte sig till Ulrikaskolans grusplan i går onsdag kände igen grenarna.

– Samma upplägg som tidigare men nytt för i år är att vi ska göra en ordentlig utvärdering med eleverna efter den här dagen, säger läraren Maria Sergi som står med ett tidtagarur runt halsen.

Annons

– Det handlar om elevdemokrati. Kanske finns det något som kan göras ännu bättre, säger hon.

Årskurs fyra, fem och sex från Bogesundsskolan, Ulrikaskolan och Montessori tävlade i de fyra grenarna. Som traditionen bjuder avslutades dagen med löpfinalerna.

– De allra flesta tycker att det här är en riktig kanondag, säger Kent Smedberg.

Det är svårt att inte tro honom. Hejaropen ekar mellan grässlänten och skolan och de tävlande ger verkligen allt i varje lopp.

– Det här är lite som en avslutning på hela höstens idrottsprojekt. Efter mästerskapet flyttar vi inomhus med idrottslektionerna, säger Maria Sergi.

Alla tycker inte att det roligaste av allt att tävla i idrott med kompisarna som åskådare.

– En del tycker att det är lite jobbigt också men uppfattningen vi lärare har är att det går snabbt över, säger Catarina Axelsson, lärare på Bogesundsskolan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons