Annons
Nyheter

Frivilligverksamhet i Kullen

Volontärer ska sköta dagverksamheten i Kullens samlingssal framöver.
Det beslutades på ett möte i förra veckan.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2013

Det har varit mycket uppmärksamhet kring avvecklingen av dagverksamheten i Kullens samlingssal. Kommunen kan inte längre subventionera verksamheten, och bostadsbolaget Stubo, som äger fastigheten, har inte presenterat någon alternativ finaniseringslösning.

I onsdags bjöd de boende in till ett möte. Representanter för Stubo, kommunen och Attendo Care var på plats för att diskutera en ny lösning för de boende.

Annons

– Alla som bor i huset var också inbjudna. Det var ett välbesökt möte. Jag fick intrycket att när det gäller lokalen kan vi vara trygga, säger Harriet Höglund som bor på Kullen.

Under mötet kom parterna fram till att de boende i fastigheten ska få lov att använda lokalen. Personal från Attendo kommer att finnas kvar i den mån de kan men verksamheten ska huvudsakligen drivas av volontärer.

– Vi kommer fortsätta att bidra till verksamheten, men 30 timmar i veckan har vi inte möjlighet till längre. Men jag tror att detta kan fungera bra, säger Gun-Britt Wedemalm, verksamhetschef på Attendo.

I sommar ska de boende sätta sig ner och fundera kring hur de ska lägga upp frivilligverksamheten. Det är redan en del som anmält sitt intresse att hjälpa till som volontär. Harriet Höglund är positiv till utvecklingen, men hoppas fortfarande att Kullen ska bli ett trygghetsboende.

– Vi får se hur det går. Det ligger i framtiden, säger hon.

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons