Annons
Nyheter

Frias från att ha kört på polis

En man i 35-årsåldern frias från misstankarna om att medvetet ha kört på en polis.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2012

Mannen är från en ort i Tranemo kommun men händelsen skedde på annan ort i samband med att en mc-klubb firade tioårsjubileum.

En polisman ingick i en stor poliskommendering som skulle kontrollera bilförare på väg till gården där festen skulle äga rum.

Annons

Polisen har berättat att han skulle kontrollera den nu aktuella mannen, och i samband med att mannen skulle åka iväg blev han påkörd.

Enligt polismannen startade bilen väldigt snabbt och kom mot honom. Det ska ha gjort lite ont i vänster knä och fot, men det var en övergående smärta och det blev inga märken.

Mannen i bilen har uppgett att han inte gjorde någon rivstart och att polisen måste ha tagit ett steg framåt för att kunna bli påkörd.

Tingsrätten anser det inte fullständigt utrett vad som orsakade påkörningen. Därför är det inte heller visat att mannen har gjort sig skyldig till ett sådant medvetet risktagande som krävs för att döma honom för vårdslöshet i trafik.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons