Annons
Nyheter

Friad för människorov får ersättning

En man i 40-årsåldern får drygt 70 000 kronor i ersättning för att han varit frihetsberövad misstänkt för medhjälp till människorov och medhjälp till utpressning, men sedan friats.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2014

Själva händelsen skedde på annan ort för drygt ett år sedan. Mannen var chaufför när andra inblandade hotade och pressade en person på pengar, skriver Borås Tidning.

Mannen satt frihetsberövad ungefär en månad. Men han friades sedan eftersom det inte var bevisat att han visste vad som pågick i samband med händelsen.

Annons

Mannen hade begärt ersättning för lidande med 100 000 kronor. Han tar upp att ärendet var uppmärksammat i medierna och att han blev tvungen att flytta till en annan ort.

Men Justitiekanslern anser att 100 000 kronor är för mycket. Man har inte sett någon anledning att frångå praxis i det här fallet, vilket gör att mannen får 48 000 kronor. Utöver detta får han ersättning för förlorad arbetsinkomst och ombudskostnader.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons