Annons
Nyheter

Fortsatta frågor runt nya ishallen

En ny ishall inom Lassalyckans idrottsanläggning hamnade i fokus då kommunfullmäktige i måndags tog beslut om ombudgetering av anslag till investeringar.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2013

Det är inga nya pengar det handlar om. Istället är det anslag till investeringar under 2012 där projekten inte slutförts. Förslaget från kommunstyrelsen var nu att dessa pengar ska ombudgeteras till innevarande år, 2013.

Totalt rör det nästan 100 miljoner kronor.

Annons

Av den summan var det en post som avser ny isyta på Lassalyckans idrottsområde som det blev debatt om. Enligt redovisningen rör det sig i denna del om drygt 27 miljoner kronor.

Ulf Svensson (MP) hade redan i kommunstyrelsen ifrågasatt detta, och förslaget från honom var avslag i denna del. För detta fick han stöd av Centerpartiets Anders Andersson.

Vid fullmäktige i måndags tog Ulf Svensson upp tråden och yrkade avslag.

– Vi bör satsa på kärnverksamheterna och inte över-investera, sa han.

Anders Andersson poängterade att hans parti hade stått bakom beslutet att anlägga isytan.

– Men ekonomiskt har det inte gått som det var tänkt sedan dess. Av välja är ibland att välja bort. Och just nu bör vi välja bort denna del, sa han.

Samtidigt ställde han frågan till kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M) om summan 27 miljoner. Enligt uppgift från upphandlingen kommer den nya ishallen att kosta dryga 20 miljoner kronor.

– Om inte de sju miljonerna behövs här, varför ska de pengarna i så fall ombudgeteras? undrade Anders Andersson.

Lars Holmin försäkrade att enbart de pengar som går åt vid investeringen kommer att användas.

– Det finns ingen dold agenda, inga svarta hål. De pengar som blir över går tillbaka till kommunens kassa, sa han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons