Annons
Nyheter

Fortfarande ovisst om isytan

Var skall den nya isytan placeras? Den frågan skall projektgruppen utreda och därför blev det inget pengabeslut i kommunstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010

I måndags skulle kommunstyrelsen besluta om den fortsatta finansieringen av Lassalyckan–bygget. Men det slutade med att projektgruppen i stället fick i uppdrag att göra en ny utredning om var den nya isytan skall placeras i förhållande till befintlig ishall. Tidigare har det varit klart att det är på kortsidan som man skall bygga den nya isytan, trots starka protester från UIF hockey och konståkarna som vill ha den längs långsidan.

Nu verkar det som om (M) har drivit igenom att man återigen skall titta på det föreningsstödda alternativet och orsaken skall vara att det finns nya idéer om hur man kan bygga en ishall till betydligt lägre kostnad än tidigare analyser.

Annons

– Projektgruppen vill titta på om det går att göra förändringar som gör bygget billigare och det ställde sig majoriteten bakom, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson (C).

Att det inte blev något beslut om pengar ur nästa års budget påverkar inte bygget. 50 miljoner kronor finns redan beviljade och kontraktet med Svevia kan skrivas för de delar som inte berörs av en ändrad ishallsplacering.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons