Annons
Nyheter

Förstörda cyklar på Vistaholm

I förra veckan förstördes ett 20- tal cyklar och hjälmar på Vistaholms föräldrakooperativ.
– Det här var barnens privata saker. Det är svårt att förklara varför någon gör så här, säger Julia Söderlund, förskolelärare.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2013
Karl Basth, Ellen Eng, Alma Carlsson, Noam Lebens, Kalle Salomonsson, Anton Carlsson och Lisa Salomonsson är några av barnen som fick sina cyklar och cykelhjälmar sönderslagna i förra veckan.FOTO: Kristin StåhlkrantzFoto: 

I fredags upptäckte barnen på Vistaholm att deras cyklar och hjälmar blivit sönderslagna och kastade i ett dike vid förskolan.

– Vi är en av få förskolor som låter barnen ha sina egna cyklar och det är verkligen jättetråkigt för barnen. Jag vet inte hur det blir med ersättningen för det som är förstört eftersom det var deras privata saker, säger Julia Söderlund.

Annons

Förskolan ordnade med en kollektiv polisanmälan men försäkringsfrågan får föräldrarna sköta själva. Två av de drabbade är Karl Basth, sju år och Noam Lebens, nio år. I handen håller de resterna av sina cykelhjälmar.

– Det känns jättedåligt att någon har slagit min cykel så att den fått en buckla, jag blir ledsen, säger Karl.

– Jag hade tur, men det är inte roligt när man ser att kompisarnas cyklar är förstörda, säger Noam.

De senaste månaderna har fler saker blivit vandaliserade på Vistaholm. Vid ett tillfälle hade gunghästarna, som är till för de yngsta barnen, blivit av med sina huvuden. Så sent som i måndags krossades en ruta på ladugården.

– Det märks att det är mer folk i omlopp här. Vi kommer att fortsätta låta barnen ha sina egna cyklar här men i framtiden får vi låsa in dem.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons