Annons
Nyheter

Förslag om att säga nej till vindkraftverk

Kommunen kommer troligtvis avstyrka två av fyra planerade vindkraftverk i Timmele.
Nyheter • Publicerad 18 november 2013

Ärendet om fyra planerade vindkraftverk i Timmele ska behandlas av politikerna i kommunstyrelsen nästa vecka. Ett förslag till beslut har tagits fram och enligt detta ska kommunen alltså säga nej till två av verken.

Det är länsstyrelsen som fattar själva beslutet om Eolus Vind AB ska få bygga verken men länsstyrelsen ska enligt miljöbalken bara ge tillstånd om den aktuella kommunen har tillstyrkt.

Annons

Motiveringen till beslutet är att de två som tillstyrks ligger nära det område som har pekats ut i kommunens vindkraftsplan. Men det gäller inte för de två som avstyrks, dessa ligger långt borta från det prioriterade området i Timmele.

De verk som tillstyrks ligger på fastigheten Hällunda 4:4 och Hällunda 2:3. De som avstyrks ligger på fastigheten Ugglered 1:5 och Timmele 8:5.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons