Annons
Nyheter

Förlikning föregick hotellförsäljning

Kommunens försäljning av fastigheten vid Lassalyckan som Sporthotellet driver sin verksamhet i, föregicks av en juridisk tvist som slutade med förlikning.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2011

I stort sett samtidigt som det stod klart att Weland Stål AB köper fastigheten vid Lassalyckan av Ulricehamns kommun, kom domen vid Borås tingsrätt. Med domen stadfäster tingsrätten den förlikning som de två parterna Sporthotellet AB och kommunens fastighets bolag träffade två veckor dessförinnan.

Enligt uppgörelsen betalar kommunens fastighetsbolag Ufsab 400 000 kronor till Ulricehamns Sporthotell AB. Beloppet är betalning för den förlikning som träffats.

Annons

– Främst ska det ses som ersättning för de investeringar som Sporthotellet gjort. Men till viss del handlar det också om kompensation till Sporthotellet för att de tvingas avbryta sin verksamhet i fastigheten, säger Ingvar Kärrsmyr, styrelseordförande i Ulricehamns fastighet och service AB.

Enligt uppgörelsen får Sporthotellet även tillbaka de pengar för hyran som man deponerat vid länsstyrelsen Västra Götaland. Det rör sig om drygt 50 000 kronor. Fastighetsbolaget betalar också tillbaka drygt 20 000 kronor i hyra för augusti till Sporthotellet.

Man enas vidare om att hyresavtalet upphör 31 mars 2011 och att Sporthotellet då ska ha flyttat ut från fastigheten.

UT har tidigare redogjort för tvisten mellan Ulricehamns kommun och Ulricehamns Sporthotell AB. Under hösten drevs tvisten till sin spets och kommunens fastighetsbolag, Ulricehamns fastighet och service AB, inlämnade en stämningsansökan vid Borås tingsrätt.

Bolaget krävde ersättning för obetald hyra samt att Sporthotellet skulle flytta ut från fastigheten. Man krävde även ersättning för sina utgifter till följd av tvisten.

– Den överenskommelse som slutligen träffades är en kompromiss, säger Ingvar Kärrsmyr. Motparten hade krav på oss motsvarande över en miljon kronor.

Enligt Ingvar Kärrsmyr var Ulricehamns Sporthotell AB en av intressenterna till att köpa fastigheten. Försäljningen sköttes av mäklare. Efter att anbud lämnats valdes två intressenter ut för fortsatt budgivning. Sporthotellet var inte med i denna slutliga fas av försäljningen. Av de två intressenterna blev det Weland Stål AB som erbjöds köpa fastigheten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons