Annons
Nyheter

Företagare instiftar balstipendium

Fem företagare har gått samman och instiftat ett balstipendium för tjejer i årskurs tre på Tingsholmsgymnasiet.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2014

Den som får stipendiet kommer få hjälp med bal- och studentklänning, håruppsättning, make up, manikyr, balsupé och foto.

Helén Dahlgren från Heléns hus är en av företagarna bakom stipendiet och hon säger att grundtanken helt enkelt är att hjälpa någon med den stora apparat och kostnad som det kan innebära att ta studenten.

Annons

– Vi hoppas att detta ska kunna bli en tradition.

Alla tjejer i årskurs tre på tingsholmsgymnasiet kan söka stipendiet och en jury med en representant från varje företag väljer ut vinnaren.

Helén Dahlgren betonar att de inte väljer utifrån utseende. Istället söker de någon som är en positiv förebild.

– Vi vill att det är någon som ställer upp för andra och är en god kamrat.

Hon säger att de redan har tagit emot ansökningar.

De har också fått frågor om varför det inte finns något stipendium för killar.

Helén Dahlgren säger att det föll sig naturligt för dem att välja tjejer eftersom det i huvudsak kvinnor deras företag riktar sig till. Samtidigt är det ofta en stor skillnad mellan de ansträngningar en kille och en tjej förväntas gå igenom inför studenten.

– Vår tanke är inte att diskriminera någon men det är en dyrare kostnad för tjejer och jag har inte de kläderna för killar. Vi ville hjälpa någon här lokalt och på vårt sätt.

Det är Jennifer Ellinge, marknadsansvarig på Tingsholmsgymnasiet, som tar emot ansökningarna. Hon säger dock att detta bara är som ett stöd till företagarna.

– Jag vill poängtera att det inte är skolan som tagit det här initiativet. Jag läser inte ansökningarna utan skickar dem direkt till Helén.

Annons

Hon ser samtidigt positivt på att företag vill stödja elever och hoppas att det kan öppnas möjligheter även för killar att söka i framtiden.

– Det kanske finns fler företagare som vill ställa upp.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons