Annons
Nyheter

Föräldrar ifrågasätter skolmiljön

Föräldrar till elever som går i en åttondeklass på Tranängskolan har fått nog. De tycker att skolungdomarna har alldeles för kort lunch, får undervisning i för stora klasser och kommer sedan hem trötta och slitna.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2011

Att ge ungdomarna bästa möjliga förutsättningar för en positiv framtid är huvudbudskapet. Den åsikten ligger till grund för ett brev som Tranängsskolans två rektorer och bildningschefen Mats Lundborg har mottagit. Föräldrar till elever som går i en åttondeklass ligger bakom brevet. De tycker att gränsen är nådd. Vid ett föräldramöte för ett tag sedan kom information om att nästintill alla halvklasser var borttagna vilket framkallade reaktioner. Det innebär att 28 elever får samsas tillsammans i samma lokal under hela skoldagen. Dessutom har ungdomarna på tok för kort lunch och cafeterian har bara öppet på förmiddagen. Detta är bara några punkter som tas upp i brevet. Alla dessa faktorer bidrar till att eleverna kommer hem tröttna och slitna. Och hur ska ungdomarna kunna nå skolans och sina egna kunskapsmål i en stökig miljö? Det frågar sig föräldrarna. Rektorn Gunilla Sjödahl säger:

– Jag ser seriöst på föräldrar och deras åsikter. Det är klart att varje förälder vill sitt barns bästa. Jag förstår deras ståndpunkter och tankar men samtidigt är det inte lätt för dem att sätta sig in i skolans snåriga värld, säger hon.

Annons

Enligt Sjödahl arbetas det konstant för att förbättra elevernas situation.

– Det går inte att säga en lösning på punkterna redan nu men jag kan säga att vi tänker nytt. Vad det nya består i kan jag inte avslöja nu. En djupdykning i schema och annat kommer att ske för att försöka komma till lösningar. Men det tar tid.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons