Annons
Nyheter

Föräldrar hade mycket att säga om skolan på Tvärredmöte

Dialogmöten om skolan var ingen strålande succé förrän i tisdags kväll. 50 föräldrar kom till Tvärred.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2011

Birgit Andersson (FP) ledare i beredning för lärande var väldigt glad över att så många dök upp till dialogmötet i Tvärred.

– Ja, det var så roligt för de hade verkligen tänkt till och de hade så många bra saker att säga, säger hon.

Annons

Föräldrarna hade även pratat ihop sig innan dialogmötet och hade haft ett eget möte innan. De förklarade hur de skulle vilja att framtidens skola skulle se ut. Att skolan ska vara en jämlik plats och att elever oberoende av kön eller var de bor, om det är i glesbygden eller i staden, ska få tillgång till lika villkor - samtidigt som man naturligtvis måste ta tillvara de kompetenser och fördelar som olika skolor har. Föräldrarna tryckte även på att de vill ha en skola med trygga barn där alla barn de kan få den hjälp de behöver.

– De ville även ha en återkoppling innan vi ska lägga fram våra förslag för kommunfullmäktige i december, så vi ska träffas en gång till när vi i beredningen funderat mer på den respons som vi fått, säger Birgit Andersson.

Mer praktiska förslag som föll ut handlade om att man kunde se över gränserna för upptagningsområdena för att hitta fler elever. Lärare skulle också kunna jobba på flera skolor.

Vad för respons är det som ni hoppas att få egentligen?

– Det är klart att vi hoppats på en sådan här respons. Det känns väldigt roligt. Men det måste jag också säga att de andra mötena var bra också. De föräldrar som dök upp hade många bra saker att säga. Men det är klart att vi hade velat se fler.

– Att kunna kombinera de lagar och förordningar som börjar gälla i och med nya skolreformen med de kvalitéer som den lilla skolan har är en utmaning för oss, säger Birgit Andersson.

Den som vill lämna idéer kan numera kontakta beredningen genom att mejla, ringa eller via facebook för att lämna sina synpunkter.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons