Annons
Nyheter

Flyttkarusellen rullar på

Vid årsskiftet skulle nämndhuset vara tömt. Men sedan tog det stopp i flyttkarusellen. Nu ser det ut att ljusna igen och efter semestern nästa år kan de flesta i huset troligtvis flytta till de nya lokalerna på Nygatan.
Nyheter • Publicerad 30 november 2011
In istället för ut. Nämndhuset skulle vara tomt till årsskiftet men då karusellen kärvar fylls det utdömda huset istället på med personal.
In istället för ut. Nämndhuset skulle vara tomt till årsskiftet men då karusellen kärvar fylls det utdömda huset istället på med personal.Foto: Hannah Larsson / BT

– Vi kommer förmodligen att flytta in där efter semestern nästa år. Jag vet inte exakt vilka som kommer flytta men i alla fall individ- och familjeomsorgen, säger Crister Dahlgren som är kommunens fastighetschef och som har skött den delen av karusellen.

Förutom individ- och familjeomsorgen finns det i nämndhuset centrala elevhälsan, personal som arbetar med projekt och utveckling, fackliga organisationer, samt fem verksamhetschefer.

Annons

Det var först tänkt att dessa också skulle flytta in på Nygatan, men man har nu valt att inte hyra så mycket som var tänkt från början utan istället använda egna lokaler.

– Vi tittar över detta nu, hur vi kan använda de lokaler vi får tillgång till, säger Helen Claesson som också arbetar med karusellen.

Det var kommunens omorganisation och beslutet att avveckla nämndhuset som ledde fram till flyttkarusellen, det vill säga arbetet med att omlokalisera stora delar av kommunens personal.

Bland annat har miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen flyttat från Höjdgatan till stadshuset och tjänstemän från ekonomi och personal åt andra hållet.

Men så fastnade alltså karusellen rejält, när det gällde de som satt i nämndhuset.

Vid årsskiftet skulle nämndhuset vara tömt, men det kommer man förstås inte lyckas med. Det har till och med varit så att personal har flyttat in i nämndhuset istället, även om det bara är några få.

Orsaken till stoppet har alltså att göra med den fastighet till vilken tjänstemännen från nämndhuset ska flytta, lokalen på Nygatan där tidigare Sjukstugan fanns.

Enligt Crister Dahlgren beror den kraftiga förseningen på fastighetsägaren, Hemsö fastighets AB, och på att regionen hyr delar av fastigheten genom sitt fastighetsbolag Västfastigheter.

– Vi väntar på en skriftlig förklaring från Hemsö. I huvudsak kommer de hävda att det beror på att de inte kommit överens med Västra Götalandsregionen. Men det kunde de väl ha sagt till oss. Men istället för att kommunicera har de varit tysta.

Nu har alltså kommunen fått besked om att man kan få tillgång till lokalen nästa år, efter det att röntgenavdelningen som finns där i dag, någon gång i mars flyttar in till Vårdcentralen istället. Sedan behövs en viss tid för att renovera lokalerna innan kommunen kan flytta in.

Annons

Hemsö fastighets AB vill i nuläget inte säga någonting om fastigheten och sina kontakter med kommunen och regionen. Tidigare har man beskrivit läget som komplicerat.

Att de som arbetar i nämndhuset i dagsläget först skulle flytta till tillfälliga lokaler i väntan på att Nygatan ska bli färdig ser inte Crister Dahlgren som lösning.

– Nej, det hoppas jag verkligen inte att vi gör, det verkar vara slöseri.

Fortfarande kvarstår frågan om var Stadsbiblioteket ska ta vägen om nämndhuset ska tömmas.

Tidigare har det föreslagits att biblioteket skulle få en tillfällig placering i väntan på en ny lokalisering. Enligt kommunstyrelsens ordförande, Lars Holmin, finns det i nuläget inga besked att ge om biblioteket.

– Frågan står oerhört högt upp på vår dagordning. Vi jobbar på en lösning, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons