Annons
Nyheter

Flickor misstänkta för hot och skadegörelse på behandlingshem

De båda flickorna orsakade stor skadegörelse på behandlingshemmet, hotade till sig mediciner och pengar, och stal en bil. Detta enligt åklagaren.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2010

Flickorna är misstänkta för brotten hot mot tjänsteman, skadegörelse, stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Händelsen inträffade i september förra året.

Enligt åtalet ska flickorna alltså ha hotat att döda eller skada de två behandlingsassistenterna för att få pengar och mediciner. Bland annat ska en av flickorna vid tillfället ha riktat en sax mot en av behandlingsassistenterna.

Annons

En av assistenterna säger i förhör att hon ringde sin chef vid tillfället men att en av flickorna då hotade att döda henne om hon inte öppnade kassaskåpet och sedan klippte av telefonsladden.

En av assistenterna har berättat i förhör hur hon gav en av flickorna både mediciner och pengar, men att hon ändå inte lämnade behandlingshemmet utan riktade saxen mot henne. Behandlingsassistenten säger att situationen var mycket obehaglig och att hon blev rädd.

Vid samma tillfälle ska flickorna ha krossat porslin och en spegel, klottrat på väggarna, slagit sönder en dörr, slängt ut mat och klippt av telefonsladdar.

Totalt ska flickorna ha orsakat skador och kostnader på 24 000 kronor.

De ska också ha brutit upp ett nyckelskåp och tagit nycklar samt en mobiltelefon, innan de lämnade platsen i behandlingshemmets bil. Bilfärden gick dock inte så bra. Först glömde de släppa handbromsen och sedan körde de sönder växellådan. Men efter att ha fått lift och tagit en taxi tog de sig till Borås och därifrån vidare till en kompis. Dagen därpå togs de dock av polis.

Flickorna har gjort vissa erkännanden, men förnekar annat. De förnekar bland annat rån och hot mot tjänsteman. Hon som höll i saxen säger att hon inte riktade den mot behandlingsassistenterna utan klippte av sladdar med den. De har inte heller sagt det som åklagaren påstår. Däremot erkänner de skadegörelse och bilstölden.

Enligt en av flickorna är bakgrunden till att de började bråka bland annat att personalen inte lät dem dela rum.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons