Annons
Nyheter

Flera villainbrott i helgen

I helgen har det skett flera villainbrott i Ulricehamn och Tranemo kommun, och polisen manar till vaksamhet när det nu blir mörkare tider.
Nyheter • Publicerad 30 september 2014

Under lördagen upptäcktes först att det hade skett ett villainbrott på Backvägen i Dalstorp under den föregående natten.

Strax efteråt upptäcktes att det hade skett ett villainbrott på Guldringen i Tranemo.

Annons

Natten till söndagen konstaterades ett inbrott i Gällstad. På söndagskvällen skedde en incident i trakten av Länghem, söder om riksväg 27, där vittnen observerade vad man tror är ett inbrottsförsök. Men de misstänkta tjuvarna skrämdes från platsen.

Natten till måndagen upptäcktes sedan även ett inbrott på Nyebergsvägen i Marbäck. Det var under måndagen inte helt klart vad som stulits.

Till sist, under måndagen bröt sig någon in och stal kontanter i en lägenhet på första våningen i centrala Tranemo. Lägenheten blev rejält sönderslagen vid inbrottet.

Vid samtliga villainbrott har tjuvarna tagit sig in genom att bryta upp eller krossa ett fönster. Det är oklart exakt vad som har stulits men i något fall handlar det bland annat om smycken.

Polisen ska nu bland annat göra en teknisk undersökning vid de olika platserna.

Det har den sista tiden skett ytterligare inbrott på andra håll i Sjuhärad och polisen uppmanar allmänheten till vaksamhet, speciellt med tanke på att oktober och november är högsäsong för just bostadsinbrott.

– Man kan försöka få det att se bebott ut även om det inte är någon hemma, man kan skaffa lampor med rörelsedetektorer och liknande, säger Stefan Andersson vid polisen i Ulricehamn.

Andra vanliga råd är att skaffa godkända lås på dörrar och fönster, att inte avslöja när man är bortrest samt att märka och inventera sina saker.

Skaffa godkända lås på dörrar och fönster. De flesta inbrott sker genom fönster, altan- och källardörrar.

Förvara stegar, redskap och verktyg så att de inte kan användas som hjälpt att ta sig in.

Förvara inte värdesaker synligt från fönstren.

Märk egendomen. Låna utrustning från Polisen.

Inventera och fotografera dina saker.

Gör så att bostaden ser bebodd ut, till exempel genom att ha timer på radion.

Lås alltid ytterdörren, även när du är hemma.

Avslöja inte att du är bortrest, till exempel på facebook eller telefonsvararen.

Samverka med grannarna.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons