Annons
Nyheter

Flera skadade i våldsam krock

En trafikolycka inträffade på riksväg 40 vid halv sex-tiden på fredagskvällen. Flera personer varav två var allvarligt skadade fick föras med ambulans till sjukhuset i Borås.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2014
En ambulanshelikopter förde en av de svårast skadade i krocken till sjukhuset i Borås.
En ambulanshelikopter förde en av de svårast skadade i krocken till sjukhuset i Borås.Foto: Jonas Emtervall
En stor räddningsstyrka fanns på plats efter den våldsamma krocken på riksväg 40.
En stor räddningsstyrka fanns på plats efter den våldsamma krocken på riksväg 40.Foto: Jonas Emtervall

Olyckan inträffade nära den plats där det nya Hössnamotet håller på att byggas, några kilometer öster om Ulricehamn i riktning mot Jönköping.

Två personbilar frontalkrockade och ett tredje fordon, som är av stadsjeepstyp, hann inte få stopp och kolliderade med minst en av bilarna.

Annons

Tre personer som satt i de krockande bilarna fick enligt räddningstjänsten skador och fördes till Södra Älvsborgs sjukhus med ambulanshelikopter och ambulans. Tillståndet betecknades på fredagskvällen som livshotande för två av dem.

Förödelsen på platsen var slående. En av bilarna, en BMW, hade fått motorhuven intryckt. Den andra, som var en mindre Peugeot-modell, var också väldigt illa åtgången.

– Det pågår ett vägbygge på platsen. Vi vet inte hur olyckan har gått till, om någon har kört om eller om det varit höga hastigheter. Polisens utredning får visa det. Bilarna kommer att tas i beslag för teknisk utredning, säger Per-Anders Näsström, stabschef vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Till skillnad från resten av sträckan mellan Ulricehamn och Jönköping saknas mitträcke på platsen där olyckan inträffade. Trafiken möts och en gul heldragen dubbellinje markerar att omkörningsförbund råder från båda håll.

En ambulanshelikopter, flera ambulanser, brandbilar och polisbilar ingick i uttryckningsstyrkan. Först vid 19-tiden var räddningsarbetet färdigt och bärgningsbilar fick tillträde till platsen. Så dags ringlade köerna på riksväg 40 långa i båda riktningar.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons