Annons
Nyheter

Flera skadade efter allvarlig olycka

En person skadades och fick föras med helikopter till Sahlgrenska i Göteborg efter en allvarlig olycka på riksväg 40. Ytterligare tre skadades lindrigt.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2011
En buss och en personbil kolliderade mot mitträcket.
En buss och en personbil kolliderade mot mitträcket.Foto: Foto: Pernilla Rudenwall petrie

Olyckan skedde vid halvtiotiden på onsdagsförmiddagen där riksväg 40 korsar riksväg 46. En buss och en personbil kolliderade. Fyra personer färdades alltså i bilen, varav en av dem, en kvinna i 60-årsåldern, alltså fördes med helikopter till sjukhus i Göteborg. Hennes tillstånd var på eftermiddagen stabilt, enligt Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Övriga tre, tre kvinnor i 75-årsåldern, klarade sig med lindriga skador och mådde på eftermiddagen efter omständigheterna bra, enligt sjukhuset i Borås.

Annons

De fjorton som färdades i bussen, som tillhör Swebus Express AB, ska ha klarat sig utan fysiska skador men blivit chockade. De flyttades över till en annan buss under räddningsarbetet och sedan till en ersättningsbuss för fortsatt färd mot Stockholm.

Vägen var länge helt avstängd, bland annat eftersom det tunga mitträcket har hamnat mitt över körbanan mot Borås.

Exakt vad som orsakade olyckan är oklart. Det regnade kraftig vid tiden för olyckan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons