Annons
Nyheter
Det torra och blåsiga vädret i helgen har bidragit till att räddningstjänsten tvingats hantera flera gräsbränder.
Nyheter • Publicerad 18 april 2010

Bland annat har det varit en stor gräsbrand i närheten av Limmareds idrottsplats under söndagen. Räddningstjänsten fick larm om den cirka två tusen kvadratmeter stora branden vid tvåtiden på söndagen. Styrkorna från Tranemo och Limmared arbetade på platsen men kunde åka därifrån strax efter tre.

Vid femtiden på fredagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en stor gräsbrand i Tranemo. Den visade sig dock inte vara så allvarlig och kunde snabbt släckas. Orsaken till branden kan ha varit en grillning.

Annons

På söndagen larmades räddningstjänsten till en gräsbrand i Nitta, som dock inte heller visade sig vara så allvarlig. Den hotade att sprida sig mot ett hygge men folk på platsen lyckades släcka innan räddningstjänsten från Hökerum nådde fram.

I Sjuhärad som helhet har det varit uppåt fem gräsbränder om dagen mellan fredag och söndag och räddningstjänsten varnar fortfarande på sin hemsida att bränder nu lätt blossar upp i det torra fjolårsgräset.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons