Annons
Nyheter

Flera fräcka stölder

På måndagen skedde två stölder och ett stöldförsök i bostäder samtidigt som de boende var hemma.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2010

– Man ska alltid försöka ha sin dörr låst, även när man är hemma, varnar Fredrik Zetterlund som är närpolisbefäl i Ulricehamn.

Han uppmanar också allmänheten till skärpt vaksamhet kring sitt boende, till exempel om man stöter på någon man inte känner i området, eftersom det kan ske fler stölder.

Annons

– Det är inte alls bra att det här drar igång. Av tidigare erfarenhet vet vi att det kan komma fler sådana här händelser när det drar igång, säger Fredrik Zetterlund.

En av stölderna skedde vid fyratiden på måndagseftermiddagen. På Lärkvägen i Ulricehamn har någon gått in i en lägenhet där dörren var olåst samtidigt som de boende satt på balkongen och fikade.

Tjuven tog en plånbok ur bakfickan på ett par byxor och försvann sedan utan att lämna några spår efter sig och utan att de på balkongen märkte något.

Ungefär vid samma tid har två liknande händelser skett i Timmele.

En man har legat och vilat på sängen när han plötsligt hörde att någon öppnade ytterdörren. När han går upp för att undersöka saken möter han en okänd man inne i huset.

Efter händelsen ringer mannen en kvinna i Timmele för att höra om hon också drabbats och då upptäcks att hon saknar en plånbok som har legat i en väska. Kvinnan har varit ute i trädgården på baksidan av huset och plånboken tros ha försvunnit då.

Det handlar alltså om två stölder samt ett försök till stöld och polisen tror att händelserna har samband.

– Det vore ju märkligt om tre sådana här händelser som liknar varandra inte har något samband, säger Fredrik Zetterlund.

Från ett av tillfällena har polisen alltså ett signalemente på en man, en man i 45-årsåldern, men ingen är ännu gripen.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons