Annons
Nyheter

Flera företag drabbade av inbrott

Flera företag drabbades under natten till torsdagen av inbrott eller inbrottsförsök. Polisen kunde redan på morgonen gripa två män som nu är misstänkta för flera brott.
Nyheter • Publicerad 7 september 2013
Polisens lokaltekniker Thomas Ekberg lämnar tillbaka Linda Mellbergs stulna dator. FOTO: Anders Rosenberg
Polisens lokaltekniker Thomas Ekberg lämnar tillbaka Linda Mellbergs stulna dator. FOTO: Anders RosenbergFoto: 

– Det värsta är allt merarbete, säger Linda Mellberg från Symaskinsbutiken.

Hon berättar att det har blivit många samtal, som till polisen, försäkringsbolaget och glasmästeriet.

Annons

Det var när hon kom till butiken vid halvtiotiden på torsdagsmorgonen som hon möttes av en krossad entrédörr.

– Det var glas överallt. Jag kan fortfarande hitta glas, säger hon.

Förutom att laga dörren och undersöka vad som saknades blev hon till exempel tvungen att få en kabel lagad. Elkabeln slogs av när tjuvarna krossade dörren genom att kasta in två gatustenar.

Nu på fredag förmiddag är dörren tillfälligt lagad och hon väntar på att polisen ska komma. När polisens lokaltekniker Thomas Ekberg kommer har han med sig den stulna datorn, vilket Linda Mellberg förstås är glad för.

Förutom datorn tog tjuvarna ett par symaskiner, en del kontanter och några saxar.

– Jag är hemskt glad att de i all fall inte tog mina dyraste maskiner.

Två män kunde gripas redan på torsdagsmorgonen och är nu misstänkta för flera brott. De båda är i nuläget misstänkta inte bara för inbrottet hos Symaskinsbutiken utan även hos ett friskvårdsföretag i Ulricehamn samt en bensinslangning.

När polisen stoppade männen hittade man gods från de båda företagen i Ulricehamn. Man hittade även andra saker som man misstänker är stulna, som ett tiotal nya elverktyg. Polisen arbetar nu bland annat med att spåra var dessa verktyg kan komma ifrån.

Under samma natt skedde dessutom fler incidenter i Ulricehamn, bland annat ett inbrottsförsök på ett café och en uppbruten container hos en däckfirma. Om de båda kan ligga bakom även dessa händelser är oklart.

Båda männen är dessutom misstänkta för narkotikabrott. En av dem misstänkts ha varit påverkad av narkotika vid tillfället, den andre för att ha haft en mindre mängd narkotika på sig.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons