Annons
Nyheter

Flera bilar körde på samma älg

Först kör en lastbil på en älg, varvid lastbilen börjar brinna. Älgen blir liggande på vägen och blir där påkörd av flera andra bilar.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2012

Den stora och något udda viltolyckan inträffade vid sextiden på måndagskvällen, på riksväg 40 mellan Borås och Ulricehamn, vid rastplatsen där Nice Inn tidigare låg.

Ingen människa skadades fysiskt vid tillfället enligt uppgifter från polisen. Dock ska lastbilschauffören ha blivit omskakad.

Annons

Räddningstjänsten kallas till platsen för att släcka lastbilsbranden. Olyckan orsakar trafikproblem för en tid eftersom vägen måste stängas av i båda riktningarna.

UT har tidigare skrivit att det sker många viltolyckor på just den här platsen. Detta enligt uppgifter från polisens kontaktman för viltolyckor i området, samt statistik från Nationella viltolycksrådet. En förklaring var att viltet här söker sig över vägen ut på halvön på andra sidan, där det finns mycket mat.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons