Annons
Nyheter
Betydligt fler sökande – trots att antalet nior är färre. Så ser det ut för Tingsholm när tiden för omval gått ut.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014

I fedags avslutades omvalsperioden för niorna. I tre veckor har de haft möjlighet att ändra sitt gymnasieval.

Nu har siffrorna summerats och för Tingsholmsgymnasiets del är de positiva. Jämfört med samma period förra året har antalet förstahandssökande ökat med 14 procent.

Annons

Samtidigt är antalet elever i årskurs nio 14 procent lägre jämfört med 2013, beroende på att det föddes få barn i Sverige 1997.

Så istället för en minskning beroende på färre nior, blir det en kraftig ökning. Även antalet sökande från andra kommuner, som Tranemo och Borås, har ökat.

Som UT tidigare har berättat, har antalet sökande till Teknikprogrammet ökat kraftigt – från 14 förra året till 29 i år, en fördubbling således. Även Samhällsvetenskapliga programmet och Ekonomiprogrammet har betydligt fler sökande i år.

Hur har ni gjort?

– Vi har lyckats lyfta fram Tingsholms fördelar på ett annat sätt. Tidigare har marknadsföringen inte hunnits med, men nu har kommunen satsat pengar genom att inrätta en speciell tjänst som ska syssla med detta, säger Jennifer Ellinge, marknadsansvarig på skolan och alltså den som har fått huvudansvaret för arbetet.

Hon tror att en starkt bidragande orsak till det positiva resultatet är att hon har jobbat mycket på högstadieskolorna, Ätradal och Stenbock, med både lärare och elever.

Innebär det något speciellt för Tingsholm, att antalet sökande ökar?

– Det är ju positivt att vi kan behålla vår personal och att vi kan få lagom stora klasser. Sedan tror jag att det är en win–win- situation för hela kommunen. Trivs man på Tingsholm, är det större chans att man kommer tillbaks hit senare i livet, säger Jennifer Ellinge.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons