Annons
Nyheter

Fler fyrhjulingsstölder på landsbygden

Återigen sker det stölder av fyrhjulingar och åkgräsklippare från landsbygden i Ulricehamns kommun.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2011

Under helgen stals två åkgräsklippare. Den ena stals mellan Hössna och Liared och den andra i trakten av Kölingared. Stölderna tros ha skett i helgen eller under natten till måndagen.

Nu har det anmälts flera liknande stölder. Någon gång mellan lördagen och onsdagen stals tre fyrhjulingar och en åkgräsklippare från två olika platser i trakten av Liared.

Annons

Återigen är det alltså samma område som drabbas.

I somras skedde flera liknande stölder och även då var det de östra delarna av Ulricehamn som drabbades, och då var det även de östra delarna av Tranemo kommun.

Då rörde det sig om fem fyrhjulingar och flera åkgräsklippare. Fyrhjulingarna har oftast varit rejält låsta, och det har därför krävts kraftiga verktyg för att stjäla dem.

Redan då talades det om att stölderna skedde organiserat.

– Det finns absolut ett mönster i det här. Vi har några som riktat in sig på den här typen av fordon och som helt enkelt åker runt och gör inbrott där de finns, sade Stefan Gustafsson, platschef vid polisen i Ulricehamn, vid tillfället.

Bara något dygn efter sommarens stölder återfanns två av fyrhjulingarna vid gränsen mellan Polen och Litauen.

Eventuellt kan det vara någon som rekar i området innan stölderna och polisen har uppmanat allmänheten att hålla ögonen öppna.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons