Annons
Nyheter

Fick fel medicin i fyra månader

En patient med svår och långvarig sjukdom fick fel medicinering i fyra månader av hemsjukvården. Nu har kommunen anmält händelsen enligt lex Maria.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2013

Patienten har kommunal hemsjukvård och får dessutom varje vecka vård genom SÄS.

I samband med en ändring av medicineringen plockades en medicin bort och en ny sattes in. Men patienten fick fortfarande den gamla medicinen, vilket upptäcktes fyra månader senare i sambands med en dosettdelning.

Annons

Ulricehamns kommun har amält händelsen enligt lex Maria.

En annan lex Maria-anmälan avser en patient som skulle lyftas från säng till en hygienstol med hjälp av en taklyft. Men lyftmotorn lossnade från traversen i taket och både patient och motor föll till golvet.

Undersköterskor lyckades fånga upp patienten som klarade sig utan fysiska skador, men har sedan olyckan inte velat tas med lyft, utan förflyttar sig numera med hjälp av gåbord och mår bra.

Bo Högborn

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons