Annons
Nyheter

Fibert till kammarrätten

Fibert, Tranemos bredbanssatsning har överklagats igen. Den här gången hamnar ärendet hos kammarrätten.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2011

– Medlen på 400 000 tusen kommer inte betalas ut just nu till Fibert, och vi vet i nuläget inte om de här pengarna kommer betalas. Det beror på vad kammarrätten lämnar besked om. Hur deras beslut kommer se ut är inget jag kan spekulera om i nuläget, säger Crister Persson, kommunalråd i Tranemo kommun.

Turerna kring kommunens delfinansiering av Fibert, Fiber till alla i Tranemo kommun, har varit många det senaste halvåret. I våras överklagade en privatperson med intressen i bredbandsbranschen, kommunens beslut att ge 400 000 kronor till Fiberts satsning att föra in fiberoptiska kablar i Tranemo kommun. Det här satte käppar i hjulet för Fiberts sponsring från Leader Sjuhärad, som lovat att gå in med en rejäl summa pengar om Fibert själva stod för en grundsumma. I slutet av juni kom så förvaltningsrättens besked: kommunen hade inte gjort fel i beslutet att delfinansiera satsningen. Åter var det fritt fram för sponsring. Den 22:e juli överklagade privatpersonen förvaltningsrättens beslut.

Annons

– Jag valde att överklaga eftersom vi är flera som arbetar med bredband i byggden. Jag tycker därför att det blir en snedvriden konkurrens, säger personen till UT.

Den här gången förs ärendet vidare i Kammarrätten. Fiberts arbete har däremot inte avstannat. I slutet av juni gick Östra Kind in som en av ägarna till Fibert, vilket innebär sponsring av kompetens, anläggning och drift.

– Vi jobbar vidare med andra lösningar, och avvaktar beslutet från kammarrätten så länge. Planen är fortfarande att börja gräva till hösten, och den tidsaspekten känns fortfarande rimlig, säger Lars-Olof Karlsson, VD, för Fibert.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons