Annons
Nyheter

Festival i Gällstad

Med Marit Bergman som dragplåster lockar Lager 157 med en endagsfestival i Gällstad. Men alla som vill får inte plats.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2014

Någon festival i traditionell bemärkelse är det alltså inte. Tanken bakom är att fira 15-årsjubileet för Lager 157 och att göra det på orten där allt började.

– Festivalen är en smågalen idé som har fått liv säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig på Lager 157 och dessutom tillfällig festivalgeneral.

Annons

Ungefär 500 personer kommer att få plats i den gamla verkstadslokalen bakom huvudkontoret. Utöver de inbjudna – medarbetare i företaget och leverantörer – finns 300 biljetter för allmänheten. Ingen kan köpa en biljett, utan biljetterna lottas ut via en tävling på internet.

– Vi gör så för att få det så rättvist som möjligt. Vi har logistiska begränsningar som gör att inte fler kan komma in. Men bor man i Gällstad så kommer man att kunna höra musiken ändå.

Den som vill in nästa helg men inte vinner en biljett kanske får en ny chans nästa år.

– Vi ser att det kan bli en återkommande grej. Folk uppskattar det och många hör av sig och vill hjälpa till. Men det kommer nog inte att bli en öppen festival, säger Jonas Ivarsson.

Ni ska alltså inte konkurrera med Uport?

– Nej. Vi vill hänga med våra kunder och ser detta som en rolig grej.

* Marit Bergman

* Anders "Moneybrother" Wendin

* Movits

* Naomi Pilgrim

* Diis Paradiis

* Loney Dear

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons