Annons
Nyheter

Färre brandmän i Trädet

Färre brandmän i Trädet är en av åtgärderna i det besparingsförslag som politikerna i räddningstjänstförbundets direktion nu har beslutet att gå vidare med.
Nyheter • Publicerad 8 november 2013

Det var under fredagen som politikerna i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbunds politiska direktion sammanträdde. Man diskuterade olika förslag för att klara det sparkrav på nästan åtta miljoner som finns från ägarkommunerna.

Politikerna enades om att arbeta vidare med ett förslag till beslut som rör flera olika förändringar.

Annons

– Vi har försökt att inte lägga ner någon kår. Vi har dragit ner men inte lagt ner någon kår, det är utgångspunkten, säger Kjell Classon som är ordförande i direktionen.

I Ulricehamns kommun är det Trädet som drabbas. Enligt förslaget kommer man minska ner bemanningen från fem till tre brandmän.

Men enligt Kjell Classon kommer man samtidigt satsa på att vara snabbare på plats. Detta genom att införa ett system där de som är i tjänst åker direkt till larmet istället för att först åka till stationen.

En konsekvens av neddragningen är att man inte kommer vara tillräckligt många för att rökdyka. Detta kan man göra först när det kommer förstärkning från Ulricehamn eller Falköping.

Det kommer inte genomföras några förändringar i Ulricehamn under nästa år, enligt Kjell Classon. Han utesluter dock inte att det blir förändringar i Ulricehamn längre fram.

Förslaget kommer nu att sändas till Länsstyrelsen i Västra Götaland för samråd och tas vidare till förhandlingar med de fackliga organisationerna. Direktionen räknar sedan med att kunna ta beslut vid sitt sammanträde den 29 november.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons