Annons
Nyheter

Fängelse för olaglig spritförsäljning

En man i 50-årsåldern från Ulricehamn döms till fängelse för att ha varit delaktig i olaglig försäljning av alkohol och cigaretter från en butik i Borås.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011

Det var i oktober 2009 som polisen fick tips om att det förekom olovlig försäljning av alkohol och cigaretter i den aktuella butiken. Därför inledde man spaningar.

När man stoppade en kund visade det sig att han hade köpt fyra flaskor vodka i butiken. Vid en husrannsakan i butikslokalen påträffades sedan nästan 13 000 cigaretter, 13,4 liter sprit, tre liter vin och 36 liter öl.

Annons

I en bil parkerad bredvid butiken hittade polisen ytterligare 60 000 utländska cigaretter.

Männen nekar till att ha begått något brottsligt. Mannen från Ulricehamn säger att han inte kände till försäljningen. Den medåtalade säger bland annat att cigaretterna i bilen måste ha placerats dit av två rysktalande män som lånade den precis innan polisens tillslag. Alkoholen som förvarades i butiken var för eget bruk, enligt de båda männen.

Tingsrätten tror dock inte på männen, utan dömer dem alltså till tre månaders fängelse vardera för olovlig befattning med alkoholdrycker, olovligt innehav av alkoholdryck och olovlig befattning med smuggelgods.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons