Annons
Nyheter

Fängelse för misshandel och rattfylla

En man i 50-årsåldern döms till tre månaders fängelse för två fall av grov rattfylla med över två promille i blodet samt en misshandel.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2011

Mannen bor i ett mindre samhälle i Ulricehamns kommun och det är även där han ska ha gjort sig skyldig till rattfyllan. Vid det första tillfället, den 4 juni i år, visade det sig efter provtagning att han hade 2,4 promille alkohol i blodet. Detta har han också erkänt.

Mannen anklagades också för grovt rattfylleri den 19 juni, nu ska han ha haft 2,3 promille alkohol i blodet. Men mannen erkänner i detta fall bara rattfylla av normalgraden. Han säger att han hade druckit sex burkar öl och sedan tagit två till efter att han hade kommit hem innan polisen kom.

Annons

Men tingsrätten konstaterar, bland annat med stöd av vittnesuppgifter, att mannen bara var hemma några minuter efter att han hade varit ute och kört innan polisen kom, och att bara två ölburkar dessutom inte kan höja alkoholkoncentrationen från 1 promille till 2,4.

Ett vittne har dessutom berättat om flera incidenter under sommaren med liknande körningar från mannen.

Mannen döms även för misshandel av den kvinna han bor ihop med. Misshandeln ska ha skett vid två tillfällen under sommaren. Mannen ska ha slagit kvinnan i ansiktet, knuffat henne in i en byrå och vridit om hennes näsa.

Mannen har erkänt misshandeln utom att han knuffat kvinnan in i en byrå. Tingsrätten anser kvinnan trovärdig.

Rätten konstaterar att mannen tillsammans med sin arbetsgivare tagit tag i den missbruksproblematik som finns, och att risken för återfall i brott är låg, men finner inte skäl att bestämma påföljden till något annat än fängelse.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons