Annons
Nyheter

Fängelse för misshandel av sambo

En man i trettioårsåldern döms till fem månaders fängelse för att ha slagit sin sambo vid två olika tillfällen.
Nyheter • Publicerad 10 september 2013

Det ena tillfället då mannen misshandlade sin sambo var under festivalen Uport i Ulricehamn. Kvinnan och mannen gick dit men kom ifrån varandra. Kvinna gick hem först och när mannen sedan kom hem var han arg och slog henne.

Kvinnan har berättat att mannen kan ha varit svartsjuk. Hon minns inte exakt vad som hände men att hon fick skador i ansiktet. Bland annat hade hon väldigt ont i huvudet och var öm i ögat.

Annons

Mannen har erkänt ett slag med öppen hand mot kvinnan.

Tingsrätten konstaterar att det med tanke på skadorna måste ha varit ett kraftfullt slag som träffade kvinnan samt att det måste ha varit fråga om flera slag.

Det andra misshandelstillfället skedde också i början av augusti.

Förutom misshandeln mot sin sambo döms mannen alltså för misshandel av en ung man. Här nekar mannen till misshandel men rätten hänvisar till offrets och ett vittnes berättelse.

Mannen är tidigare döms för grov kvinnofridskränkning och misshandel.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons