Annons
Nyheter

Fängelse för köttsnatteri och rattfylla

En man i 45-årsåldern döms för snatteri av kött och grovt rattfylleri. Men han frias från inbrott i en frisersalong, trots att hans blod fanns på platsen.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014

Mannen åtalades för flera brott, bland annat häleri med en moped i april förra året. Mannen förnekar brott och säger att han inte visste att mopeden han köpte var stulen. Dock har ett vittne sett honom ta bort mopedens nummerskylt och limmat dit reflexer istället.

Rätten anser därför att mannen vid köpet visste att mopeden var stulen och att han därför gjort sig skyldig till häleri.

Annons

Mannen åtalades också för att ha snattat fem kilo kött genom att smuggla ut det ur affären under tröjan. Detta skedde i september förra året.

Mannen har nekat till snatteriet men en anställd i affären såg honom när han stoppade kött under tröjan. Enligt vittnet rörde det sig om nötstek och entrecote.

Tingsrätten finner det bevisat att mannen har tagit kött, dock inte så mycket som fem kilo.

Mannen döms också för grovt rattfylleri och olovlig körning. Detta eftersom han i december förra året körde lastbil i Tranemo med 1,6 promille. Han hade inte heller giltigt körkort.

Detta har mannen erkänt.

Mannen åtalades för ännu ett brott som ska ha skett i december förra året. Mannen sades ha krossat en ruta hos en frisörsalong och tagit 1 500 kronor i kontanter.

Som bevis åberopade åklagaren bland annat att mannens blod hade hittats på insidan av dörrkarmen bredvid den sönderslagna fönsterrutan.

Tingsrätten anser dock att det inte är bevisat att mannen ligger bakom stölden.

Mannen har sagt att han var ute med sin hund tidigt på morgonen den aktuella dagen. När han gick förbi frisersalongen låg det glas på gatan. För att inte hans hund skulle skada sig plockade han bort glas och då kan hans blod ha hamnat på platsen.

Sammantaget finner alltså tingsrätten det inte bevisat att mannen varit inne i lokalen.

Mannen döms till fängelse i två månader.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons