Annons
Nyheter

Fängelse för jakt med gasoltub

Mannen dömdes av tingsrätten för att ha hotat och misshandlat sin familj på en campingplats. Bland annat ska han ha jagat sin son och hotat spränga honom med en gasoltub. Nu dömer även hovrätten mannen till fängelse.
Nyheter • Publicerad 4 september 2013

Tingsrättens dom överklagades både av den dömde mannen samt ett av offren. Mannen ville att åtalet skulle ogillas och offret ville ha mer i skadestånd.

Men hovrätten ändrar tingsrättens dom i endast en mindre detalj. Mannen dömdes för ofredande mot sin sons flickvän efter att ha tagit ett grepp om hennes nacke och dragit henne i håret. Hovrätten ändrar detta till misshandel.

Annons

Men man ändrar dock inte påföljden. Den blir som i tingsrätten fängelse i fem månader.

Det var i juli förra året som mannen bråkade på en campingplats i Ulricehamn. Bland annat ska han ha viftat med en kniv och ett slagträ.

Bråket tycks ha börjat när den nu dömde mannen bråkade med sin sambo och eskalerat när sonen kom och skulle hjälpa sin mamma.

Hovrätten dömer alltså mannen som skyldig till olaga hot i fyra fall, för misshandel, ringa misshandel och skadegörelse.

Han ska även betala skadestånd till de tre offren med 18 800, 20 000 och 10 000 kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons